Darna, onze partner in Marokko
 • Darna, onze partner in Marokko
 • Darna is een sociaal-educatieve organisatie die zich al sinds 1995 inzet voor kwetsbare vrouwen en jongeren in Tanger.
   
  Darna voorziet in de basisbehoeften van deze doelgroepen en investeert in educatie, vorming en jobtraining om zo nieuwe toekomstperspectieven en een betere kans op een veilig en zelfstandig leven te creëren.
   
  Darna is één van onze vaste partners in Marokko waar we (uitwisselings)projecten mee opzetten:
  - 'Mille et une Feuilles' 2016 - 2017 is de tweede editie van de bakkerij- en patisserieopleiding die we met Nakhla ondersteunen.
  - Darna is samen met De Centrale partner in een Europees project dat Belgische, Marokkaanse en Turkse jongeren samenbrengt rond muziek en dans.
  - Een groep leerkrachten en studenten van CLW Gent bezocht in mei 2015 gedurende een week alle centra van Darna en stak er mee de handen uit de mouwen.
  - Op onze verkenningsreizen hebben de deelnemers het voorrecht kennis te maken met Darna en haar vele activiteiten en medewerkers.
   
  Via onze projecten wensen we Darna te ondersteunen in haar werking en tegelijk zinvolle uitwisselingen te creëren voor Belgische organisaties.
   
  Darna is Arabisch voor ‘Ons Huis’, een naam die de waarden van de organisatie weerspiegelt: onthaal, bescherming, veiligheid, solidariteit, generositeit, vorming, uitwisseling en begeleiding voor al wie het nodig heeft.
   
  De organisatie beschikt momenteel over 5 (onthaal)centra, elk afgestemd op een specifieke doelgroep:
  Maison communautaire des femmes - inclusief een sociaal restaurant en een boetiek waar in huis gemaakte spullen te koop worden aangeboden.
  Maison des jeunes - een vormingscentrum dat professionele opleidingen aanbiedt in o.a. hout- en metaalbewerking, bakkerij, patisserie en confectie.
  Foyer des jeunes filles - een pension voor jonge studentes met een problematische en vaak rurale achtergrond, die hogere studies volgen in Tanger.
  Ferme pédagogique - een terrein van 5 ha, helemaal op maat van jongeren met een rurale achtergrond en inzetbaar voor sensibiliseringsactiviteiten rond ecologie en duurzaamheid.
  Théâtre - een plaats voor jongeren waar creativiteit wordt aangemoedigd en vrije expressie centraal staat.
   
  Wie meer info wil over Darna, deze organisatie wenst te steunen of interesse heeft in een uitwisselingsproject rond één van bovenstaande thema's kan vrijblijvend contact opnemen met zohra@nakhla.be
   
 • Links