Documentaire Reis naar Marokko
 • Documentaire Reis naar Marokko
 • 'Reis naar Marokko' is een documentaire over drie generaties van een Vlaams-Marokkaanse familie die samen een traditionele zomerreis naar Marokko maken.
   
  Rachida werd geboren in Hasselt, trouwde met een echte Limburger en heeft twee schatten van kinderen. Alleen haar naam en haar huidskleur verraden dat haar wortels elders liggen. We volgen Rachida naar Marokko, het land dat haar ouders tientallen jaren geleden achterlieten om in Belgiƫ te komen werken en wonen. Drie generaties onderweg. Rachida, haar moeder Izza, haar man Bruno en de kinderen Dunia en Dries. Allemaal samen in een busje.
   
  Van Hasselt naar Tanger en nog veel verder. Het gezin reist verschillende keren per jaar naar Marokko. Maar doorgaans gaan ze met het vliegtuig. Voor Rachida is het 24 jaar geleden dat ze nog met de auto ging. “Ik wil aan mijn kinderen de weg tonen die we jaren gereden hebben, en ze kennis laten maken met de sfeer van onderweg.” Het levert een nostalgisch reisverhaal op, een verhaal van vijftig jaar migratie.
   
  Bekijk de volledige documentaire online. Wil je de documentaire vertonen in groepsverband? Indien gewenst kan Nakhla een voor- of nabespreking begeleiden.  Voor meer info neem contact op met zohra@nakhla.be
   
   
   
  Een opdracht van Canvas en Nakhla voor Earth in Motion i.s.m. Red Star Line museum, naar aanleiding van 50 jaar Marokkaanse migratie.
  Gerealiseerd door Senne Dehandschutter en Majd Khalifeh.
   
  Reeds vertoond:
  10 juni 2014, Canvas
  11 juni 2014, Canvas
  9 oktober 2014, De Centrale, Gent
  12 november 2014, C-Mine, Genk
   
   
 • Links

 • Downloads

 • Video