Verkenningsreis Marokko
 • Verkenningsreis Marokko
 • Onze verkenningsreizen naar Marokko zijn een must voor wie de Marokkaanse samenleving graag van binnenuit wil leren kennen
   
   
  Toerisme met een sociale dimensie
  Marokko is een land vol contrasten, dat verrast door zijn diversiteit. Deze diversiteit vormt steeds het uitgangspunt voor ons reisprogramma. Naast de klassieke ‘must-sees’ besteden we veel aandacht aan bijzondere plekken die alleen insiders weten te vinden en maken we tijd voor sociale projecten voor en door jongeren en/of vrouwen. Altijd met veel ruimte voor dialoog. Sinds haar ontstaan heeft Nakhla reeds 10 verkenningsreizen georganiseerd met telkens heel tevreden deelnemers.

  Het noorden in de kijker
  De focus ligt op het nog relatief onbekende noorden van Marokko, met de boeiende havenstad Tanger - een smeltkroes van islamitisch, christelijk en joods erfgoed, het hemelsblauwe Chefchaouen en de koningsstad Fez - het spirituele centrum van Marokko.
   
  Accenten
  Bij de samenstelling van het programma houden we graag rekening met de interesses van de reizigers. Op bezoek bij traditionele muzikanten of hedendaagse kunstenaars? Op zoek naar het multiculturele erfgoed van Marokko? Proeven van de rijke culinaire tradities? Alles kan.
   
  Wanneer?
  We organiseren zowel reizen op voorafbepaalde data waar iedereen kan op intekenen (minimum 10 - maximum 20 personen) als reizen op maat voor reeds bestaande groepen op gewenste tijdstippen.
  Momenteel is er geen verkenningsreis meer gepland in 2016. Bij voldoende interesse zullen we alsnog een reis inplannen. Heb je interesse of blijf je graag op de hoogte over onze volgende reizen? Stuur dan een mailtje aan zohra@nakhla.be
   
  Maatwerk
  In maart 2016 organiseerden we een verkenningsreis op maat op vraag van de Interlevens-beschouwelijke Werkgroep Gent waarbij we focusten op cultureel erfgoed en interreligieuze dialoog. Het programma vind je hier.
   
  Voor wie?
  Deelnemen kan vanaf 18 jaar. Een goede basisconditie is echter gewenst voor de vele wandelingen en bezoeken. Voorafgaand elke reis organiseren we een infoavond.
   
   
 • Downloads