Hammam. Steaming Stories. Brussel
 • Hammam. Steaming Stories. Brussel
 • Na de lancering van de expositie Hammam. Steaming Stories.  in het STAM, Gent reizen we door naar Brussel! Van donderdag 5 maart 2020 tot en met maandag 30 maart 2020 installeert de expositie in het Huis Van Culturen/Maison des cultures in Sint-Jans-Molenbeek. 

  De tentoonstelling HAMMAM. STEAMING STORIES gunt je een zeldzame blik door het sleutelgat van de hammamcultuur en de culturele evolutie van badgewoontes in Molenbeek, Marokko en België. In Marokko is de hammam al eeuwenlang een begrip. Mannen en vrouwen komen er niet alleen om te ontspannen, maar ook om elkaar te ontmoeten, geheimen te delen en rituelen uit te voeren.

  Hammam. Steaming Stories onderzoekt de relatie tussen twee fenomenen: de wereldwijde doorbraak van hammam enerzijds en de teloorgang van de authentieke hammam anderzijds. Wat maakt de hammam zo universeel én zo uniek? Hoe springen Vlaamse badhuizen om met Marokkaanse tradities en welk effect heeft de wereldwijde hammam-hype op de badhuizen in Marokko, Libanon, Syrië,… én in Brussel. Neem een duik in de stomende verhalen, snuif de heerlijke geuren van de bijzondere producten, en verwonder je over de levendige tradities.

  Opening expositie Hammam. Steaming Stories

  Donderdag 5 maart 2020
  18u-21u
  Huis van Culturen/Maison des Cultures
  Mommaertsstraat 4, 1080 Brussel 
   
   
  18u Officiële opening
  Onder begeleiding van de Marokkaanse fanfare Bnat Lbahja en Black Koyo
   
  19u Artists talk
  Tijdens de opening stellen we een aantal kunstenaars voor die een artistieke bijdrage aan de expo leveren 
   
   
  Zie uitnodiging hieronder. Gratis toegang, met inschrijving hier.
   
  Ontdek hier meer over het tentoonstellingsproject:
   
   
   

   

    

   

  De tentoonstelling is een initiatief van Nakhla vzw. In samenwerking met FARO, Erfgoedcel Brussel, FMV, Citizenne,  Universiteit Gent,  Darna,  Huis van Culturen/Maison des Cultures, MoMuse, KULeuven, KMKG, Davidsfonds, Riad Nagiba, Le RIAD HAMMAM, Hammam Lovina SPA, vzw Amsab-ISG & AL.ARTE